T’esperem a la celebració del Dia Internacional de la Llum!

T’esperem a la celebració del Dia Internacional de la Llum!
Del 12 al 15 de maig, la ciutat de Terrassa serà la seu de la 3a Edició de l'Acte Central a Espanya del Dia Internacional de la Llum.
 
El COOOC col·labora amb la FOOT en la celebració d’aquest dia especial proclamat per la UNESCO, tenint en compte la importància que té la llum en la visió. Així, el COOOC patrocina un seguit de conferències divulgatives, sota el títol ‘Tecnologies òptiques d’avantguarda: del segle XIX al segle XXI’:
 
17:00 h.
Presentació del llibre Els òptics de la Barcelona del segle XIX: un ofici entre la ciència i l’espectacle, a càrrec de la seva autora Cèlia Cuenca Córcoles (Departament d’Història de l’Art, Universitat de Barcelona). 
 
18:00 h. 
Espectacle ‘La llanterna màgica’, espectacle de projecció amb una llanterna màgica original, per Sergi Burka. 
 
18:40 h.
Conferència ‘La llum davant dels desafiaments del nou mil·lenni’, per Amador Menéndez Velázquez, doctor en Química, investigador del Centre Tecnològic IDONIAL i divulgador científic reconegut amb el Premi Nacional a la Difusió de la Ciència el 2018.
 
19.30 h.
L’enllumenat del segle XXI’, a càrrec de l’Ajuntament de Terrassa.
 
 
Aquests actes se celebraran en format híbrid, en què els presencial es duran a terme a l’auditoria del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC).